kölyökkaland  Beszámoló
PROGRAMOK beszámolók nyári tábor GOKART RTK KERÉKPÁR táborles
KRESZ nap


2011. június 08.
RTK pálya

Program: 11:00-től

Rákosmente a bicajváros

A kerület igazi kerékpárvárossá alakul, a Rákosmente KerekSE egyesülettel együttműködve megalakult az RTK Túrakerékpáros Szakosztály az RTK pályánál. A főként gyerekeknek és családoknak kínált túrákon felül most újabb sportolási lehetőség nyílt a Rákos patak melletti kerékpárúton. A kerékpáros program mellett pedig az RTK pályánál pedálos Gokart kölcsönző nyitotta meg kapuit.

A szakosztály megalakulását és a kölcsönző nyitását egy KRESZ nap keretén belül június 8-án ünnepelték a szervezők és a gyerekek. A zivataros idő ellenére a gyerekek önfeledten tódultak a pályára, ahol játékos formában gyakorolhatták a KRESZ legfontosabb szabályait, és összemérhették biciklis tudásukat. Emellett természetesen jutott idő az új Gokartok kipróbálására is. A szakosztállyal együttműködve a Kölyökkaland Alapítvány várja a kerületi iskoláit, óvodáit, hasonló programok megvalósításával.

A programot meglátogatta Virág Mihály önkormányzati képviselő is, aki az alakulás pillanatától kezdve aktívan segíti a kezdeményezést és most is magára vállalta a szakosztálynak otthont adó épület megrongálódott tetejének szigetelését.
Szintén aktív részvételt és együttműködést vállalt Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő, aki stílusosan kerékpárral érkezett a rendezvényre. Segítségével és együttműködésével kialakításra kerül egy kerékpáros pont, ahol a gyorsszerviz mellett ingyenes kerékpárkölcsönzőt alakítanak ki. Ehhez várja az otthon kallódó, megunt vagy kisebb hibával félretett kerékpárok felajánlását a Kölyökkaland Alapítvány a kolyokkaland@.gmail.com címen.

A szakosztály várja következő túrájára gyerekek, családok jelentkezését a június 14-én az RTK pályáról induló túrájára, amely alkalmával megkerülik a Naplás-tavat és megkeresik a tó melletti geoládát. A túrát követően a résztvevők ingyenesen használhatják a pedálos gokartokat. Részletek a www.kolyokkaland-budapest.hu honlapon.

Kutai Gergely


 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INDOK Bt.